European Tree Worker Hercertificeringstraject

European Tree Worker
De European Tree Worker (ETW-er) is de allround vakbekwaam boomverzorger. Een ETW-er dient zich elke 3 jaar te hercertificeren. Hiervoor moet de ETW-er 30 bijscholingsuren behalen. Daarnaast dien je als ETW’er twee jaar relevante werkervaring op te doen en u dient in het bezit te zijn van een geldig certificaat levensreddend handelen (BHV of EHBO).

Is het voor u als ETW’er niet haalbaar om binnen de gestelde 3 jaar te voldoen aan de verplichte uren? Dan kunt u gebruik maken van het uitloopjaar. Tijdens het zogenoemde uitloopjaar is uw ETW niet geldig en is uw nieuwe hercertificeringsperiode al wel ingegaan. Mocht u na het uitloopjaar (uiterlijk tot 31-12 het aansluitende jaar na de vervaldatum) de verplichte uren niet hebben behaald, dan zal u uit het EAC register worden verwijderd en dient u opnieuw examen te moeten doen bij een van de gecertificeerde opleiders.

LET OP: Tijdens het zogenoemde uitloopjaar is uw ETW certificaat niet geldig.

Ook als u uw verlenging niet vóór 31 december van het uitloopjaar van uw certificaat hebt aangevraagd, zal u verwijderd worden uit de lijst. U zult dan opnieuw examen moeten afleggen bij een van de gecertificeerde opleiders om weer een ETW certificering te mogen voeren.

Mijncertificaat.com
Via de applicatie genaamd mijncertificaat.com is het mogelijk om inzage te krijgen in de voortgang van persoonsgebonden hercertificeringen en behaalde certificaten.
Mocht u interesse hebben in een account van mijncertificaat.com, kunt u deze aanvragen door een mail te sturen naar info@examenpunt.nl

Certificaat verlengen?:
Door het ETW hercertificeringformulier in te vullen kunt u de verlenging van uw ETW certificaat aanvragen. Het ingevulde formulier moet samen met een geldig BHV of EHBO certificaat opgestuurd worden naar info@examenpunt.nl.

Klik hier om het inschrijfformulier te downloaden.