European Tree Technician Hercertificeringstraject

European Tree Technician
Om in het bezit te blijven van een geldig ETT certificaat dient u het certificaat te verlengen. Voor European Tree Technicians geldt als eis het verzamelen van 45 kennisuren elke 3 jaar en twee jaar relevante werkervaring. De kennisuren dienen binnen het ETT curriculum te passen.

Is het voor u als ETT’er niet haalbaar om binnen de gestelde 3 jaar te voldoen aan de verplichte uren? Dan kunt u gebruik maken van het uitloopjaar. Tijdens het zogenoemde uitloopjaar is uw ETT niet geldig en is uw nieuwe hercertificeringsperiode al wel ingegaan. Mocht u na het uitloopjaar (uiterlijk tot 31-12 het aansluitende jaar na de vervaldatum) de verplichte uren niet hebben behaald, dan zal u uit het EAC register worden verwijderd en dient u opnieuw examen te moeten doen bij een van de gecertificeerde opleiders.

LET OP: Tijdens het zogenoemde uitloopjaar is uw ETT certificaat niet geldig.

Ook als u uw verlenging niet vóór 31 december van het uitloopjaar van uw certificaat hebt aangevraagd, zult u door de EAC verwijderd worden uit de lijst. U zult dan opnieuw examen moeten afleggen om weer een ETT certificering te mogen voeren.

Mijncertificaat.com
Via de applicatie genaamd mijncertificaat.com is het mogelijk om inzage te krijgen in de voortgang van persoonsgebonden hercertificeringen en behaalde certificaten.
Mocht u interesse hebben in een account van mijncertificaat.com, kunt u deze aanvragen door een mail te sturen naar info@examenpunt.nl

Certificaat verlengen?:
Door het ETW hercertificeringformulier in te vullen kunt u de verlenging van uw ETW certificaat aanvragen. Het ingevulde formulier moet samen met een geldig BHV of EHBO certificaat opgestuurd worden naar info@examenpunt.nl.

Klik hier om het inschrijfformulier te downloaden.

Het aanvragen van de hercertificering brengt kosten met zich mee. Het EAC en Examenpunt.nl brengen voor de hercertificeringsaanvraag kosten in rekening.